Premiér Sobotka: Vláda se těší neobvykle vysoké důvěře veřejnosti a nemá skandály

01.01.2015 9:29

Přeji všem občanům úspěšný a šťastný rok 2015

Premiér Sobotka: Vláda se těší neobvykle vysoké důvěře veřejnosti a nemá skandály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Rád bych popřál všem občanům do nového roku 2015 hodně zdraví, osobních úspěchů, životního optimismu, energie a pohody. Vláda bude usilovat o to, aby i v roce 2015 byla naše země místem politické stability a hospodářského růstu. 

V roce 2014 se podařilo nové vládní koalici přinést do naší země politické a sociální uklidnění, splnit řadu volebních závazků a prosadit pozitivní změny, které zlepšily vyhlídky do budoucna. Jsem rád, že se vláda těší neobvykle vysoké důvěře veřejnosti a lidé oceňují fakt, že se vládní koalice zbytečně nehádá, intenzivně pracuje, vede sociální dialog, řeší problémy fungování státu a není zatěžována skandály.

Se stejným nasazením chci pracovat na zlepšování života v naší zemi a prosazování programových cílů vlády i v roce 2015. Před námi stojí důležité úkoly strategického charakteru – jedná se zejména o podporu hospodářského růstu, zahájení čerpání nových evropských fondů, dokončení prací na zrušení nepovedeného druhého penzijního pilíře, prosazení zákona o sociálním bydlení, zákona o neziskových organizacích ve zdravotnictví, zákona o prokazování původu majetku nebo zákona o elektronické evidenci tržeb, který by měl zásadné zlepšit výběr daní.

Hned na začátku roku bude vláda jednat o energetické koncepci, která je z českého i mezinárodního pohledu jedním z klíčových dokumentů pro další rozvoj České republiky. V roce 2015 také vstoupí v plnou účinnost zákon o státní službě, který je klíčovým nástrojem pro profesionální a transparentní státní správu, která slouží svým občanům. Vláda bude v souladu se schváleným Akčním plánem dále podporovat hospodářský růst a zaměstnanost prostřednictvím podpory investic, garantováním důstojných pracovních podmínek i prostřednictvím postupného navyšování minimální mzdy. O všech klíčových změnách, které bude vláda připravovat, jsme připraveni vést debatu se sociálními partnery, občanskou společností i opozicí.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.