Premiér Sobotka: Prosadíme další zvýšení minimální mzdy

29.04.2016 16:15

Hospodářská politika vlády přináší výsledky. ČR má nejnižší nezaměstnanost z celé Evropské unie.

Premiér Sobotka: Prosadíme další zvýšení minimální mzdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Podle Českého statistického úřadu má Česká republika aktuálně nejnižší nezaměstnanost z celé evropské osmadvacítky, a ocitla se tak na první příčce před Německem či Velkou Británií. Jde o důkaz vynikající kondice české ekonomiky, která stále generuje nová pracovní místa, a kdy si lidé zároveň drží ta stávající.

Úměrně tomu dochází k poklesu nezaměstnanosti, která je na úrovni 4,1 %, což je minimum, kterého bylo naposledy dosahováno ve druhé polovině 90. let. Obecná míra nezaměstnanosti se snížila meziročně o 1,6 procentního bodu. Podle šetření statistiků byla v posledním čtvrtletí loňského roku nezaměstnanost v ČR nejnižší v rámci EU a míra zaměstnanosti sedmá nejvyšší v EU. K těmto výsledkům přispěla výraznou měrou cílevědomá vládní politika podpor investic a důraz na čerpání evropských prostředků.

„Vláda bude dále podporovat politiku vytváření nových pracovních míst a přijímat opatření, která zvyšují motivaci občanů k přijímání zaměstnání a jejich spravedlivé odměňování za odvedenou práci. I letos prosadíme další zvýšení minimální mzdy, prosadíme zvyšování platů ve veřejném sektoru, podpoříme rozvoj technického školství, předškolních zařízení pro děti, jejichž rodiče se tak mohou dříve vrátit do pracovního procesu a další opatření na rychlejší začlenění občanů do pracovního procesu,“ uvedl premiér Sobotka.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…