Premiér Sobotka: Referendum splnilo svůj účel - oživení vnitrostranického života

10.08.2014 14:44

Vnitrostranické referendum sociální demokracie, s jehož vyhodnocováním započala Ústřední komise pro referendum ve středu ráno, ukazují značný zájem členské základny o hlasování. Podle prvních informací dosáhla účast 52,19 procent, což v absolutních číslech znamená přesně 11 783 hlasů. Odesláno bylo celkem 22 577 obálek.

Premiér Sobotka: Referendum splnilo svůj účel - oživení vnitrostranického života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Jsem velmi rád, že vnitrostranické referendum splnilo jeden ze svých hlavních účelů – tedy oživení vnitrostranického života. Účast přes 52 procent považuji za velký úspěch, který vyjadřuje zájem našich členů podílet se na modernizaci a prohloubení demokratických principů naší strany. Velmi se těším na konečné výsledky referenda, “ sdělil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Sledované vnitrostranické referendum bylo vyhlášeno na základě rozhodnutí Ústředního výkonného výboru z 14. června letošního roku. Členové odpovídali na tři důležité otázky ze života strany, které se týkají stručně řečeno možnosti schvalovat kandidátky pro všechny členy strany, zastoupení žen na kandidátkách a kumulace veřejných funkcí.

Konečné výsledky historicky prvního korespondenčního referenda sociální demokracie oznámí čelní představitelé strany spolu s předsedkyní Ústřední komise pro referendum dnes v 18:30 hodin na tiskové konferenci v Lidovém domě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.