Premiér Sobotka: Rozhovor s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů nerozptýlil mé pochybnosti o fungování

24.10.2015 14:04

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka jednal 23. října 2015 na Úřadu vlády s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivanem Bílkem. Hlavním tématem setkání byla aktuální situace v GIBS.

Premiér Sobotka: Rozhovor s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů nerozptýlil mé pochybnosti o fungování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„V posledních dnech se ve sdělovacích prostředcích objevily závažné spekulace o možných pochybeních v práci GIBS. Ředitele Bílka jsem proto pozval, aby mi tyto spekulace vysvětlil a sdělil mi stanovisko k otázkám, které jsem mu poslal písemně. Ty se týkaly akce VIDKUN a informací ve sdělovacích prostředcích, podle nichž mělo v této věci dojít k  pochybení v práci GIBS. Zajímalo mě především, proč v tzv. akci VIDKUN nevyšetřovala příslušníky Policie ČR ve spolupráci se státním zastupitelstvím právě Generální inspekce bezpečnostních sborů a jaký byl důvod nečinnosti GIBS, pokud jde o vyšetřování možných klientelistických struktur v rámci policie v Olomouckém kraji. Od ředitele GIBS jsem dnes obdržel písemnou odpověď na můj dopis ze dne 16. října letošního roku a tuto odpověď si chci nyní podrobně prostudovat. Dnešní rozhovor s ředitelem GIBS nerozptýlil mé pochybnosti o fungování inspekce. Nyní bude nezbytné vyčkat, jak celou případnou odpovědnost GIBS posoudí orgány činné v trestním řízení," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace