Premiér Sobotka: Rozpočet na příští rok počítá i se zvýšením bezpečnosti země

23.09.2015 11:38

Komentář předsedy vlády Sobotky ke schválení návrhu státního rozpočtu pro rok 2016:

Premiér Sobotka: Rozpočet na příští rok počítá i se zvýšením bezpečnosti země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Návrhem a složením rozpočtu pro rok 2016, který dnes vláda schválila, plníme důležité závazky a priority, které jsme dali občanům a které jsou obsaženy v programovém prohlášení vlády. Podporujeme zaměstnanost, investice, průmysl, bezpečnost občanů i kvalitnější veřejné služby, a zároveň jdeme cestou postupného snižování deficitu.

Návrh státního rozpočtu na rok 2016 je založen na strategii postupného snižování deficitu vládního sektoru z 1,9 % HDP v roce 2015 na 0,6 % HDP v roce 2018 a současně je jednoznačně prorůstový.

Rozpočet počítá s prostředky na financování strategických investičních akcí, které pomohou zajistit ekonomický růst rovněž v budoucnosti. Návrh rozpočtu nezapomíná ani na podporu a dobudování průmyslových zón v oblastech s vysokou nezaměstnaností. Prioritou je výstavba páteřní dopravní infrastruktury i zvýšení výdajů na výzkum a vývoj. Dále je rozpočet zaměřen na zvýšení bezpečnosti země, podporu vzdělávání a tvorbu pracovních míst.

Jsem rád, že rozpočet na rok 2016 svým složením a prioritami pokračuje v minulém roce jasně nastolené změně v sociální a hospodářské politice.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie