Premiér Sobotka: Schválením novely stavebního zákona dotahujeme další prioritu

05.04.2017 15:48

Jsem velmi rád, že se dnes podařilo v Poslanecké sněmovně schválit ve třetím čtení novelu stavebního zákona. Novela přinese především efektivnější povolovací řízení, ale také jejich zkrácení.

Premiér Sobotka: Schválením novely stavebního zákona dotahujeme další prioritu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Významně pomůže rozvoji stavebnictví v České republice, které se navzdory výraznému hospodářskému růstu a oproti jiným odvětvím hospodářství začalo zvedat teprve loni v prosinci, a to meziročně jen o 1,9 %.

Konkrétní důležitou změnou, kterou vládní návrh přináší, je sloučení všech povolovacích řízení do společného, tzv. koordinovaného řízení. To bude nově zahrnovat roztříštěný systém odděleného územního řízení, stavebního řízení i posuzování vlivu na životní prostředí (EIA).

Dobrou zprávou pro všechny drobné stavebníky je, že novela odlehčí administrativní zátěž například při výstavbě rodinných domů. Na pozemku u domku či chaty si navíc každý bude moci postavit skleník, kůlnu anebo třeba bazén bez následného povolování.

Jsem velmi rád, že zatímco předchozí vlády v minulých letech o novele stavebního zákona dlouhé roky pouze diskutovaly, my jsme dotáhli práci do konce. Věřím, že novelu v krátkém čase schválí také Senát a podepíše prezident republiky, aby mohla nabýt účinnosti a pomoci českému stavebnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…