Premiér Sobotka: Také v červenci byla nezaměstnanost rekordně nízká

08.08.2017 13:30

Červencové údaje o počtu nezaměstnaných v ČR potvrzují, že česká ekonomika prožívá za naší vlády jedno z nejúspěšnějších období v novodobé historii.

Premiér Sobotka: Také v červenci byla nezaměstnanost rekordně nízká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

303 074 uchazečů o zaměstnání, které evidoval ke konci měsíce Úřad práce, je při srovnání stejného ročního období nejlepším výsledkem od roku 1997. Meziměsíčně sice nezaměstnanost stoupla o desetinu na 4,1 procenta, ale meziročně máme o bezmála 89 600 nezaměstnaných méně, což je jistě velmi dobrá zpráva. Opět jsme v tomto ohledu podle dostupných dat potvrdili roli lídra v celé EU.

Vývoj na pracovním trhu aktuálně odpovídá jak dlouhodobé situaci, tak ročnímu období. Trh práce ovlivňuje především růst české ekonomiky, průmyslové výroby a sezonní práce, které jsou v plném proudu zejména ve stavebnictví, lesnictví, zemědělství a cestovním ruchu.

Velmi pozitivní zprávou také je, že se meziměsíčně i meziročně opět zvýšil počet volných pracovních míst. Zaměstnavatelé v červenci nabízeli prostřednictvím Úřadu práce ČR 188 066 míst, což je o 4 566 více než v červnu a o 52 308 více než před rokem. Pozitivní je, že se daří vytvářet i pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním postižením. Aktuálně jich je v nabídce téměř 13 tisíc.

Je to důkaz, že naše vláda udělala řadu efektivních kroků v podpoře zaměstnanosti, v podpoře ekonomického růstu. Z dobré ekonomické situace naší země musí těžit především její občané. Proto budeme i nadále prosazovat další zvýšení minimální mzdy i růst platů ve veřejném sektoru tak, abychom pokračovali v trendu započatém před třemi lety a promítali výsledky ekonomického růstu do odpovídajících příjmů lidí a nárůstu spotřeby domácností. Zvýšení platů všech zaměstnanců veřejného sektoru a růst investic jsou mé hlavní priority při sestavování státního rozpočtu na rok 2018.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…