Premiér Sobotka: Už jsem zahájil výběr kandidáta na nového ministra školství

29.05.2015 16:05

Dnes odešlu panu prezidentu Miloši Zemanovi návrh na odvolání pana ministra Marcela Chládka a současně pana prezidenta požádám, aby do doby, než bude jmenován nový ministr školství, tento resort vedla ministryně Michaela Marksová.

Premiér Sobotka: Už jsem zahájil výběr kandidáta na nového ministra školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Dnes jsem zahájil proces výběru nového kandidáta na ministra školství za sociální demokracii. V nejbližších dnech se plánuji sejít nejen s možnými kandidáty na tuto funkci, ale chci rovněž mluvit s odborníky na školství, se zástupci školské komise ČSSD či například zástupci odborů o současných prioritách ve vzdělávání.

Jsem přesvědčen, že v oblasti školství ministr Chládek a vláda odvedly za šestnáct měsíců velký kus práce. Je proto nutné, aby přišla do čela resortu silná a kompetentní osobnost, která bude pokračovat v plnění klíčových vládních priorit, ať už jde například o dokončení reformy školství, zlepšení financování sportu, čerpání peněz z fondů EU v novém období či podporu technického vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…