Premiér Sobotka: V poslední době se v zemědělství kumuluje množství negativních faktorů

21.05.2016 12:30

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 21. května 2016 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Jihomoravský kraj. Na zámku Valtice jednal se zástupci vinařů a ovocnářů o škodách na vinicích, které způsobily nedávné jarní mrazy. Následně zahájil plavební sezónu v přístavišti Pavlov. Cestu zakončí premiér Sobotka na Mikulovských vinných trzích.

Premiér Sobotka: V poslední době se v zemědělství kumuluje množství negativních faktorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka zahájil pracovní cestu po Jihomoravském kraji ve Valticích, kde byl informován o rozsahu škod, které způsobily jarní dubnové mrazy nejen na jihomoravských vinicích ale i v ovocných sadech po celé ČR. Výše škod se pohybuje mezi 30 a 40 % a Jižní Morava je region nejvíce postižený.

„Požádal jsem ministra Jurečku, abychom se příští týden sešli a projednali otázku dalšího postupu v podpoře vinařů a ovocnářů v reakci na rizika, která se objevují, ale častěji pokud jde o nenadálé klimatické výkyvy. Chci se s ním také domluvit na tom, abychom na jednání vlády zařadili bod, který by se týkal speciálně situace v zemědělství. Nejde jen o škody, které byly způsobeny aktuálními mrazy, jde o to, že se v poslední době v zemědělství kumuluje množství negativních faktorů a podle mého názoru by se této situaci měla vláda v nejbližší době věnovat,“ uvedl po jednání premiér Bohuslav Sobotka.

Česká republika bude také usilovat o to, aby se složitá situace v evropském zemědělství dostala na program červnové Evropské rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…