Premiér Sobotka: Vláda plní své závazky a krok po kroku úspěšně zavádí služební zákon

26.02.2015 18:15

Česká vláda úspěšně ukončila vyjednávání s Evropskou komisí o služebním zákonu.

Premiér Sobotka: Vláda plní své závazky a krok po kroku úspěšně zavádí služební zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Evropská komise dnes kabinetu Bohuslava Sobotky potvrdila, že přijímá závazky českého kabinetu k dokončení úprav služebního zákona. Česká republika tím splnila předpoklad, kterým Evropská komise podmínila čerpání evropských peněz.

Vládě premiéra Sobotky se podařilo prosadit takový služební zákon, který po třinácti letech odkladů zprofesionalizuje českou státní správu. Základem úspěšného dotažení služebního zákona byla aktivní komunikace a spolupráce s Evropskou komisí.

„Jsem rád, že vláda plní své závazky a krok po kroku úspěšně zavádí zákon o státní službě do života. Chtěl bych poděkovat zejména Ministerstvu vnitra za dotažení služebního zákona a souvisejících vyhlášek a za aktivní komunikaci s Komisí v závěrečné fázi vyjednávání služebního zákona. Ministerstvu práce a sociálních věcí děkuji za přípravu nového způsobu odměňování státních úředníků. Očekávám, že stejně aktivně budou členové vlády postupovat při řešení zbývajících otevřených otázek tak, aby Evropská komise mohla co nejdříve potvrdit naše operační programy a řídící orgány mohly začít vyhlašovat první výzvy,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Dohodu české vlády a Evropské komise oficiálně potvrdí výměna dopisů mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou s šéfem Evropské komise Jean-Claude Junckerem, která se uskuteční po návratu předsedy vlády z Jižní Korey.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…