Premiér Sobotka: Vláda zvýšila podporu sportu a směřuje ji přímo klubům

15.03.2016 16:15

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v úterý 15. března 2016 ve sportovním areálu haly Hagibor jednal s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou a s představiteli sportovních klubů. Premiér na schůzce vysvětlil přínos tří probíhajících přelomových změn v nastavení vládní podpory sportu: celá oblast dostane více peněz, prostředky nově poputují i přímo jednotlivým klubům a do centra zájmu se přesune sport dětí a mládeže.

Premiér Sobotka: Vláda zvýšila podporu sportu a směřuje ji přímo klubům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vládní kabinet Bohuslava Sobotky se rozhodl věnovat přednostní pozornost sportu dětí a mládeže. V programu MŠMT „Organizace sportu ve sportovních klubech a tělovýchovných jednotách“ je vyčleněno 362 milionů Kč, díky kterým bude možné mimo jiné pořídit dětem potřebnou sportovní výstroj. Částka připadající na jedno dítě je 1 000 Kč na rok, což výrazně sníží finanční zatížení rodičů. Celkem bylo evidováno 3 255 žádostí. Poprvé v historii poputují peněžní prostředky přímo sportovním klubům pracujících s dětmi a mládeží. Současně se ve 160 základních školách ověřuje projekt „Hodina pohybu navíc,“ do kterého jsou úspěšně zapojeny tisíce žáků ve všech krajích.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zdůraznil na sportu jeho celospolečenský význam, neboť kromě zdraví přispívá i k sociální soudržnosti a aktivnímu občanství. Také proto vláda již v tomto roce podpoří modernizaci i výstavbu řady sportovišť s cílem vyrovnat regionální rozdíly v nabídce sportovních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…