Premiér Sobotka: Zajímají mne názory dnešních studentů na 17. listopad 1989

22.10.2014 10:57

Premiér Sobotka si připomene výročí 17. listopadu 1989 besedou se studenty a aktéry tehdejších událostí

Premiér Sobotka: Zajímají mne názory dnešních studentů na 17. listopad 1989
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se na pozvání Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Spolku českých právníků Všehrd zúčastní 15. listopadu 2014 společné diskuse s vysokoškolskými studenty. Tématem debaty bude trvalá výzva Listopadu 1989 a jeho přesah do dnešních dnů.

V rámci připomenutí 25. výročí Listopadu 1989 se do diskuse zapojí také významní aktéři listopadových událostí, jako jsou ministr Jiří Dienstbier jako studentský aktivista z roku 1989, Martin Klíma jako tehdejší studentský mluvčí, Petr Kučera, čelný představitel Občanského fóra a bývalý poslanec, Petr Pithart, disident a poté předseda vlády, a také Lída Rakušanová, novinářka a bývalá redaktorka Rádia Svobodná Evropa. Tato reprezentativní diskuse, při níž se na jedno místo povedlo získat řadu hybatelů a svědků událostí roku 1989, je symbolickým vyjádřením úcty a respektu k odkazu těch, kdo se aktivně zasloužili o pád komunistického režimu, včetně prezidenta Václava Havla.

„Zajímají mne názory dnešních studentů na tuto přelomovou událost nejnovějších dějin, a chci vědět, jakou roli hraje listopad 89 v jejich posuzování naší přítomnosti. Půjde de facto o konfrontaci zkušeností několika generací – tehdejších aktérů listopadových událostí a těch, kteří často nebyli tehdy ještě ani na světě, ale budou pod jejich přímým či nepřímým vlivem utvářet budoucnost naší země,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…