Premiér Sobotka: Zápasy, které vedeme, se změnily, ale podstata zůstala stejná

08.04.2017 14:51

Sociální demokraté si včera u kulturního centra Kaštan připomněli už 139. výročí založení strany. Tradiční vzpomínkové akce se zúčastnili předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, předseda pražské organizace Miloslav Ludvík a další představitelé soc. dem.

Premiér Sobotka: Zápasy, které vedeme, se změnily, ale podstata zůstala stejná
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

„Jsme nejstarší českou politickou stranou a je důležité, abychom znali naše kořeny. A ačkoliv společnost se změnila, jiný charakter mají i zápasy, které vedeme, tak si myslím, že podstata zůstala stejná – jsme lidé, kteří jsou připraveni se nasadit ve prospěch ostatních, ve prospěch jejich důstojnosti, spravedlnosti, jejich slušného života,“ prohlásil u pamětní desky na pražském Břevnově Bohuslav Sobotka.

„139 let se pereme s nepřízní okolo sebe a 139 let vítězíme. Teď ten zápas rozjíždíme znovu a opět bude o tom, jestli máme nebo nemáme naději zlepšovat životy lidí v této zemi. A zase nevycházíme ze zrovna příznivých podmínek, ale s našimi zkušenostmi, lidmi a nadšením věřím, že to dokážeme,“ uvedl předseda pražské sociální demokracie Miloslav Ludvík.

Stranu 7. dubna 1878 založili na tajné schůzce v hostinci U kaštanu hlavní představitelé sociálně demokratické myšlenky. Hlavními programovými požadavky přijatými ustavujícím sjezdem v roce 1878 bylo například všeobecné, rovné a přímé volební právo, svoboda tisku, spolčování a shromažďování, nemocenská a sociální zákonodárství, zavedení 10hodinové pracovní doby, omezení práce žen a odstranění práce dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.