Premiér Sobotka bude v Jordánsku jednat o migraci a prověří českou pomoc uprchlickému táboru Za'tarí

24.10.2015 19:30

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes, v sobotu 24. října 2015 odletěl na dvoudenní zahraniční návštěvu Jordánského hášimovského království. Na záčátku své cesty se setká se zástupci syrských studentů, kteří budou v rámci vládního programu Nové elity pro Sýrii studovat na vysokých školách v ČR, a s českými velvyslanci působícími v Jordánsku, Turecku, Sýrii a Libanonu.

Premiér Sobotka bude v Jordánsku jednat o migraci a prověří českou pomoc uprchlickému táboru Za'tarí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

V neděli se premiér Sobotka v Ammánu sejde s předsedou vlády Abdalláhem Ensúrem a bude diskutovat s jordánským králem Abdalláhem II. Hlavními tématy jednání budou migrační a uprchlická krize, regionální situace na Blízkém východě, krize v Sýrii a spolupráce s Jordánskem v oblasti bezpečnosti a obrany.

„Odlétám na dvoudenní návštěvu Jordánska, abych se na místě seznámil se situací v této zemi, která je silně postižena migrací, a zároveň představuje našeho významného partnera v regionu jak z hlediska řízení příčin teroristických útoků, tak boje proti teroristické organizace ISIL," řekl před odletem premiér Sobotka.

V rámci cesty do Jordánska premiér Sobotka navštíví uprchlický tábor Za'tarí, na jehož provoz a vybavení poskytla ČR materiální i finanční pomoc. Za'tarí je jedním z největších uprchlických táborů na světě, kde se v současné době nachází přes 80 tisíc uprchlíků.

Jordánsko je první arabskou zemí, kterou premiér Sobotka ve své funkci navštíví.

Podrobnější informace o tématech a programu cesty najdete na webu vláda http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/premier-sobotka-bude-v-jordansku-jednat-o-migraci--a-proveri-ceskou-pomoc-uprchlickemu-taboru-zatari--136351/.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…