Premiér Sobotka hovořil s H. Van Rompuyem o pozici ČR ve věci volby nového předsedy EK

19.06.2014 13:12

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes v dopoledních hodinách telefonicky jednal s Hermanem Van Rompuyem, stálým předsedou Evropské rady, o pozici České republiky ve věci volby nového předsedy Evropské komise.

Premiér Sobotka hovořil s H. Van Rompuyem o pozici ČR ve věci volby nového předsedy EK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka sdělil předsedovi Evropské rady, že vedle diskuse o personálním obsazení jsou pro Českou republiku důležité především priority, které si příští Evropská komise vytýčí. Mezi hlavní priority řadí Česká republika stabilizaci evropské ekonomiky, podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti, udržení konkurenceschopnosti evropského průmyslu a v neposlední řadě také zajištění energetické bezpečnosti.

Předseda vlády Sobotka informoval Hermana Van Rompuye, že Česká republika podporuje rychlý průběh procesu vedoucího k nominaci budoucího předsedy Evropské komise a zároveň podporuje nalezení shody na konkrétním jménu již na nadcházejícím zasedání Evropské rady ve dnech 26. a 27. června 2014.

Česká vláda respektuje výsledky květnových voleb do Evropského parlamentu, a je proto připravena v zásadě podpořit kandidáta vítězné frakce EPP Jean-Claude Junckera s tím, že premiér Sobotka s ním bude chtít ještě osobně diskutovat priority pro novou Evropskou komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

20:03 Zelení: Včerejšek byl velmi speciální den

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na rozhodnutí Ústavního soudu