Premiér Sobotka jednal moldavským premiérem Filipem

09.05.2017 21:47

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 9. května 2017 setkal ve Strakově akademii s premiérem Moldavské republiky Pavlem Filipem. Jednali spolu především o ekonomické a rozvojové spolupráci a situaci v regionu. Následně se oba premiéři zúčastnili Česko-moldavského podnikatelského fóra na Ministerstvu průmyslu a obchodu.

Premiér Sobotka jednal moldavským premiérem Filipem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na úvod jednání premiér Bohuslav Sobotka potvrdil, že Česká republika považuje Moldavsko za významného partnera v regionu jihovýchodní Evropy. V letošním roce si navíc obě země připomínají 25. výročí navázání diplomatických styků.

Jedním z témat jednání pak bylo posílení vzájemné hospodářské spolupráce. České firmy by se mohly zapojit především do projektů zaměřených na modernizaci a hospodářský rozvoj Moldavska. Posílení vzájemných podnikatelských vazeb by měla přispět i podnikatelská delegace, která moldavského premiéra doprovází.

Následně předsedové vlád zamířili na Česko-moldavské podnikatelské fórum, kde vystoupili před zástupci českých a moldavských podnikatelů. Fóra se zúčastnil také ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Premiér Moldavska Pavel Filip přijel do České republiky poté, co český premiér Bohuslav Sobotka navštívil Moldavskou republiku v červnu loňského roku. Českou republiku navštívil moldavský premiér naposledy v listopadu 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…