Premiér Sobotka navštívil První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši a policejní služebnu ve Velkém Meziříčí

04.07.2015 12:32

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pátek 3. července 2015 navštívil společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši. Odpoledne si pak premiér Sobotka v rámci chystaného projektu společných služeben Policie ČR a Městské policie prohlédl služebnu ve Velkém Meziříčí.

Premiér Sobotka navštívil První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši a policejní služebnu ve Velkém Meziříčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka a ministr Mládek v První brněnské strojírně jednali s vedením společnosti, prohlédli si zkušebnu letecké techniky a divizi přesného lití, kde v rámci slavnostního spuštění rozšířeného provozu zahájili činnost modernizované slévárny.

První brněnská strojírna ve Velké Bíteši podniká v oboru přesného strojírenství, a to především jako výrobce turbínových vysokootáčkových strojů pro letectví, energetiku a dopravní průmysl.

Společnost je významným exportérem, který 80 % své produkce vyváží na zahraniční trhy ve Spojených státech, Rusku i v Evropě. Je ale také významným zaměstnavatelem, který se velkou měrou podílí na podpoře zaměstnanosti v regionu.

V odpoledních hodinách navštívil předseda vlády Bohuslav Sobotka také policejní služebnu ve Velkém Meziříčí, a to v rámci připravovaného projektu společných služeben Policie ČR a Městské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…