Premiér Sobotka po jednání s generálporučíkem: Chceme zajistit stabilní financování Armády ČR

06.10.2015 12:56

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 6. října 2015 Generální štáb Armády České republiky. S generálporučíkem Josefem Bečvářem a dalšími zástupci velení armády diskutoval o navýšení rozpočtu pro armádu a jejím rozvoji, aktuální migrační krizi a připravenosti vojáků na ochranu hranice ČR či o vyslání specialistů do nových misí OSN.

Premiér Sobotka po jednání s generálporučíkem: Chceme zajistit stabilní financování Armády ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Navýšení finančních prostředků pro resort obrany má podle premiéra především zajistit modernizaci armády a její další koncepční rozvoj tak, aby dokázala zajistit bezpečnostní zájmy České republiky a zároveň plnit její spojenecké závazky.

„Bezpečnost patří k základním prioritám vlády, pro stabilizaci a strategický rozvoj Armády ČR, stejně jako pro plnění spojeneckých závazků je nutné stabilizovat její financování. Naší vládě se podařilo zastavit několikaletý propad a škrty ve financování Armády ČR, v návrhu státního rozpočtu pro rok 2016 počítáme s navýšením peněz pro armádu o více než 4 miliardy korun. Naším dlouhodobým cílem je dostat armádní rozpočet na úroveň 1,4% HDP,“ uvedl předseda vlády Sobotka.

Návrh rozpočtu pro příští rok počítá s částkou více než 47,7 miliard korun, v letošním roce Ministerstvo obrany hospodařilo s více než 43,7 miliardami korun. Prostředky půjdou i na nábor 1200 nových vojáků.

Premiér s vedením armády jednal také o aktuálních otázkách spojených s migrační krizí a připravenosti Armády ČR v případě potřeby spolupracovat s Policií ČR na ochraně hranic ČR. Zástupci armády informovali premiéra rovněž o přípravách na vyslání personálu a materiální pomoci Maďarsku v souvislosti s ochranou vnější Schengenské hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…