Premiér Sobotka se sejde s polským premiérem Tuskem

04.03.2014 18:30

Předseda české vlády Bohuslav Sobotka se v rámci své pracovní cesty do Varšavy 5. března 2014 setká se svým protějškem, polským premiérem Donaldem Tuskem, se kterým projedná aktuální situaci na Ukrajině, ale i možnosti hospodářské spolupráce v rámci zemí Visegrádské čtyřky i celé EU, rozvoj dopravní infrastruktury a zlepšení stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji a ve Slezsku.

Premiér Sobotka se sejde s polským premiérem Tuskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na své první bilaterální návštěvě se český premiér Sobotka rovněž setká s předsedou Senátu Bogdanem Borusewiczem. Společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou do Varšavy přicestuje také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr dopravy Antonín Prachař, ministr životního prostředí Richard Brabec a státní tajemník pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Tomáš Prouza, kteří se setkají se svými polskými protějšky.

Během návštěvy se český premiér Bohuslav Sobotka rovněž setká v prostorách Velvyslanectví České republiky s předsedou Svazu demokratické levice Leszkem Millerem. Český premiér se rovněž pokloní památce Ryszarda Siwiece u pomníku u Národního stadionu ve Varšavě.

Premiér Sobotka se ve večerních hodinách vrací zpět do Prahy, kde bude od 19 hodin vést jednání české vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…