Premiér Sobotka se setká s francouzským ministrem zahraničí

20.08.2015 12:48

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupí v pondělí 24. srpna 2015 na každoroční poradě vedoucích zastupitelských úřadů České republiky v zahraničí, která se koná na Ministerstvu zahraničních věcí.

Premiér Sobotka se setká s francouzským ministrem zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Velvyslanci budou diskutovat o nové Koncepci zahraniční politiky ČR, ekonomické diplomacii a aktuální bezpečnostní situaci ve světě.

Kromě premiéra Sobotky vystoupí v úvodu porady také ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr financí Andrej Babiš a vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.

Premiér Sobotka se při této příležitosti setká také s ministrem zahraničních věcí Francouzské republiky Laurentem Fabiusem, který je hlavním zahraničním hostem tohoto interního setkání. Jednat spolu budou například o česko-francouzském strategickém partnerství, otázce migrace nebo o českém předsednictví ve Visegrádské skupině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.