Premiér Sobotka se setkal s předsedou Senátu Chilské republiky

06.12.2017 6:38

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v úterý 5. prosince 2017 v Poslanecké sněmovně PČR s předsedou Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem. Mluvili spolu především o ekonomické spolupráci obou zemí, ochraně klimatu, spolupráci Evropské unie s Chile a aktuálních zahraničně-politických otázkách týkajících se Latinské Ameriky.

Premiér Sobotka se setkal s předsedou Senátu Chilské republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Českou republiku a Chile spojují kvalitní ekonomické kontakty. Hlavním tématem hovoru proto byla zejména perspektiva dalšího prohloubení spolupráce v dopravní infrastruktuře, energetice a důlním či potravinářském průmyslu. Jednání se zaměřilo také na česko-chilskou spolupráci v obraně, lesnictví a vodním hospodářství. Předseda Senátu Chile poděkoval premiérovi za finanční pomoc, kterou vláda České republiky poskytla jeho zemi po požárech a povodních, které zemi postihly v první polovině letošního roku. Částka ve výši 3 miliony Kč byla použita k opětovnému zalesnění spálených lesů v chilském regionu Maule.

Předseda Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrés Zaldívar Larraín přijel do České republiky na pozvání předsedy Senátu PČR Milana Štěcha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.