Premiér Sobotka se v uprchlickém táboře Za’tarí osobně přesvědčil o využití finanční pomoci z ČR

26.10.2015 19:00

Během cesty do Jordánska předseda vlády Bohuslav Sobotka v neděli 25. října 2015 navštívil uprchlický tábor Za’tarí, ve kterém se setkal s jordánským policejním vedením tábora a zástupci mezinárodních agentur. Prohlédl si rovněž tamní kliniku, kde se sešel s několika Syřany, kteří byli v rámci programu MEDEVAC operováni českými lékaři. Navštívil také místo elektrické rozvodné sítě, která se v táboře vybudovala díky finanční pomoci z ČR.

Premiér Sobotka se v uprchlickém táboře Za’tarí osobně přesvědčil o využití finanční pomoci z ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Česká republika přispěla na provoz tábora výraznou finanční dotací, jen v letošním roce šlo na elektrifikaci tábora 45 milionů korun. Jsem rád, že jsem se dnes mohl osobně v uprchlickém táboře v Za'tarí přesvědčit, že česká pomoc je zde skutečně dobře využita, díky elektrifikaci tábora, kterou zajistily prostředky z ČR, se podařilo výrazně snížit náklady na elektřinu a zajistit spolehlivost dodávek. ČR bude solidární i nadále, počítám s tím, že vláda na pomoc Jordánsku se zvládáním uprchlické krize uvolní peníze i v příštím roce,“ uvedl premiér Sobotka.

Uprchlický tábor v jordánském Za’tarí je jedním z největších na světě. Nyní se v něm nachází přes 80 tisíc uprchlíků. Celkově je v Jordánsku více než 650 tisíc syrských uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…