Premiér Sobotka se zúčastní summitu zemí střední a východní Evropy s Čínou v lotyšské Rize

02.11.2016 14:39

Hlavní město Lotyšska bude 5. a 6. listopadu 2016 hostit summit zemí 16+1, na který už potřetí zavítá také předseda české vlády Bohuslav Sobotka. Během své návštěvy Rigy se premiér Sobotka setká také se svými evropskými protějšky.

Premiér Sobotka se zúčastní summitu zemí střední a východní Evropy s Čínou v lotyšské Rize
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Cílem pravidelného setkání prezidentů a předsedů vlád v tomto formátu je stanovit oblasti strategické spolupráce našeho regionu s Čínskou lidovou republikou na nadcházející období. Česká republika se chce na letošním setkání soustředit především na spolupráci v oblasti finančních služeb, letectví a zemědělství.

Premiér Sobotka spolu s dalšími členy vlády usiluje o to, aby Česká republika představovala transportní a finanční uzel čínských společnostní pro jejich expanzi do Evropy. Významným bodem bude také jednání o rozvoji obchodu a investic s důrazem na roli malých a středních podniků.

Na cestě do Lotyšska doprovodí předsedu vlády také podnikatelská delegace pod vedením viceprezidentky Hospodářské komory ČR Ireny Bartoňové Pálkové. Členové delegace se zúčastní podnikatelského fóra, které na summit 16+1 naváže. Na fórum zavítá i premiér Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…