Premiér Sobotka se zúčastnil zasedání předsedů vlád zemí Středoevropské iniciativy

25.11.2014 10:48

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v pondělí 24. listopadu 2014 ve Vídni zúčastnil zasedání předsedů vlád zemí Středoevropské iniciativy.

Premiér Sobotka se zúčastnil zasedání předsedů vlád zemí Středoevropské iniciativy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavním předmětem jednání bylo zhodnocení vzájemné spolupráce v rámci tohoto formátu a možnosti jejího dalšího rozvoje. Předsedové vlád diskutovali o posilování součinnosti s jinými mezinárodními a regionálními organizacemi a o aktuálních mezinárodních otázkách včetně situace na Ukrajině.

„Česká republika oceňuje letošní rakouské předsednictví Středoevropské iniciativě, které v souladu s plánem práce na období 2014 - 2016 usiluje o další prohlubování spolupráce s Evropskou unií a dalšími regionálními organizacemi a věří, že i budoucí makedonské předsednictví bude dále rozvíjet tento proces,“ řekl ve svém projevu premiér Bohuslav Sobotka.

Během jednání bylo podepsáno memorandum o porozumění mezi sekretariáty Středoevropské iniciativy a Rady států Baltského moře a sekretariáty Středoevropské iniciativy a Mezinárodní antikorupční akademie.

Středoevropská iniciativa je mezivládní fórum zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Její činnost se zaměřuje na podporu evropské integrace prostřednictvím spolupráce mezi členskými státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL