Premiér Sobotka udělil velvyslanci Rakouska medaili Karla Kramáře

04.11.2015 18:11

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 4. listopadu 2015 ve Strakově akademii přijal velvyslance Rakouské republiky Ferdinanda Trauttmansdorffa u příležitosti ukončení jeho diplomatické mise v Praze.

Premiér Sobotka udělil velvyslanci Rakouska medaili Karla Kramáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Velvyslanec Trauttmansdorff se výrazně zasadil o zahájení nové etapy v česko-rakouských vztazích a aktivně se podílel také na přípravě trilaterálního formátu regionální spolupráce s Rakouskem a Slovenskou republikou, tzv. slavkovské spolupráce. Za zásluhy o rozvoj česko-rakouských vztahů a za téměř šestileté diplomatické působení v České republice udělil velvyslanci Trauttmansdorffovi premiér Sobotka medaili Karla Kramáře.

Medaile Karla Kramáře je pamětní medailí udělovanou předsedou vlády jako poděkování za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Medaile byla vytvořena u příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády a pojmenována po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Návrh medaile připravili Jiří Fidler a Jan Novák, výtvarně ji zpracoval akademický malíř Jindřich Žáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…