Premiér se setkal s předsedou parlamentu Černé Hory

05.03.2014 13:37

Přátelské a bezproblémové vztahy České republiky a Černé Hory, a její integrace do Evropské unie a NATO, ale také aktuální situace na Ukrajině. To byla hlavní témata, o kterých dnes jednali český premiér Bohuslav Sobotka a předseda parlamentu Černé Hory Ranko Krivokapić.

Premiér se setkal s předsedou parlamentu Černé Hory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka zdůraznil důležitost vzájemné spolupráce obou zemí, ale i budoucí prohloubení vztahů či dynamický růst vzájemného obchodu. Za jednu z nejperspektivnějších oblastí spolupráce český předseda vlády označil cestovní ruch a postupné rozvíjení kooperace v oblasti školství.

Zmínil také fakt, že Česká republika kontinuálně podporuje proces rozšiřování Evropské unie a NATO, a úspěšný průběh přístupových jednání Černé Hory.

Během své dvoudenní návštěvy Prahy se černohorský předseda parlamentu setkal s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedou Poslanecké sněmovny Janem Hamáčkem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…