Prezident Zeman: Blahopřání a kondolence mají jít ruku v ruce

29.05.2017 21:50

Projev prezidenta republiky při setkání se členy Zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Prezident Zeman: Blahopřání a kondolence mají jít ruku v ruce
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený hejtmane, vážení členové krajského zastupitelstva, vážené paní starostky, páni starostové, dámy a pánové,

s určitým časovým zpožděním, ale o to upřímněji, bych chtěl blahopřát novému vedení Jihomoravského kraje a současně kondolovat, to dělám vždycky, protože blahopřání a kondolence mají jít ruku v ruce. Ti, kdo vykonávají náročné funkce, jsou v situaci, kdy si tu kondolenci zaslouží. 

Nebudu rozlišovat, kdo je v opozici a kdo je v koalici. Všem říkám, že zvítězili už tím, že se dostali do zastupitelstva ať už jako koaliční nebo jako opoziční představitelé. Víte velmi dobře, že to se v čase může vždycky změnit.

Jsem rád, že se podařilo právě v Jihomoravském kraji dosáhnout stabilní koalice a pan hejtman mě informoval, že neexistují, na rozdíl od naší centrální úrovně, v této koalici vážnější rozmíšky. 

Vážím si i toho, že došlo k určitým osobním obětem, že někteří ustoupili do pozadí, aby vznik této koalice umožnili. A chtěl bych tedy popřát všem, kdo v kraji vína bude tento kraj řídit, aby měli šťastnou ruku a chtěl bych vám říci, že právě díky vínu se mnohé problémy a mnohá napětí dají velmi snadno zmírnit, zatímco my Pražáci, kteří tak dobré víno nemáme, jsme nuceni si někde otloukat hlavy jednu o druhou a za cenu krvavých ztrát řešit problémy českého státu.

Takže nemohu si sice připít vínem, protože jste mi ho sem nedali, ale dovolte, abych alespoň symbolicky touto minerální vodou, připil na vaše zdraví a na váš úspěch.

Děkuji vám za vaši pozornost.          

Miloš Zeman, prezident republiky, Brno, 29. května 2017


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…