Prezident Zeman: Čapí hnízdo? Vážím si toho, že se podařilo obnovit rozpadlý statek

29.04.2016 18:29

Projev prezidenta republiky při návštěvě farmy Čapí hnízdo:

Prezident Zeman: Čapí hnízdo? Vážím si toho, že se podařilo obnovit rozpadlý statek
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane místopředsedo vlády, dámy a pánové, milí Klokánci,

rád jsem přijal toto pozvání z několika důvodů. Zaprvé jsem si přečetl, že Čapí hnízdo bylo nominováno v roce 2010 na stavbu roku a já mám rád moderní a krásné stavby. Vážím si toho, že se podařilo obnovit rozpadlý statek a přijel jsem i kvůli tomu, protože sdílím a to je určeno novinářům, nikoli Klokánkům, názor premiéra Sobotky, že by si politici neměli hrát na vyšetřovatele, nebo dokonce na soudce, a že by měli vyčkat výsledků vyšetřování a teprve potom mluvit. Totéž samozřejmě platí pro novináře. Vzpomeňte si na kauzu Budišov a Čapí hnízdo, ne Čapí hnízdo, ale Věru Jourovou, ale Čapí hnízdo a kauza Budišov budou možná něco analogického.

A hlavní důvod, proč jsem samozřejmě přijel, je pokřtít klokana, takže ať už jsem křtil jakákoli zvířata, jakékoli ptáky v zoologických zahradách, vždycky jsem jim dával jedno a totéž jméno. A to jméno zní Bimbo. A víte proč? Ze dvou důvodů, vlastně ze tří. První je, že Bimbo je pojmenování slona, druhý důvod je, že jsme si tak říkali s mým přítelem ministrem kultury Pavlem Dostálem a třetí důvod je, že tímhle nikoho neurazím, protože Bimbo není v kalendáři, takže kdyby se někdo cítil dotčen, já jsem původně uvažoval o jménu Ignác, ale on byl svatý Ignác z Loyoly, Andreji, zakladatel Tovaryšstva Ježíšova a třeba by se jezuité urazili, kdybych jménem jejich zakladatele pokřtil klokana. Takže zůstanu u Bimba a předpokládám, že teď bude slavnostní odhalení desky, kam dvě dívky napíší výběr jména pro dvě klokaní samice, a já napíšu výběr jména pro klokaního samce.   

Miloš Zeman, prezident republiky, 28. dubna 2016, farma Čapí hnízdo

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce