Prezident Zeman: Dopadl jsem jako sedlák u Chlumce

21.06.2017 21:05

Projev prezidenta republiky při jmenování nového ministra.

Prezident Zeman: Dopadl jsem jako sedlák u Chlumce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane ministře,

dovolte mi, abych Vám ještě jednou blahopřál k Vašemu jmenování.

Vážím si Vaší odborné kompetence, se kterou jsem se seznámil při studiu Vašeho životopisu. Vážím si i toho, že jako předchozí náměstek paní ministryně jste zasvěcen do tajemství Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a že tedy budete svoji funkci vykonávat, aniž byste se s ní musel seznamovat zvenčí. Váš hendikep, který není způsoben Vámi, naopak spočívá v tom, že na to všechno máte pět měsíců do voleb. A já Vám v každém případě přeji, abyste i v tomto krátkém časovém intervalu svoji funkci dobře zvládnul a abyste měl z vykonané práce radost, což je pro nás všechny to nejdůležitější.

A závěrem mi dovolte, abych poděkoval Kateřině Valachové, Vaši předchůdkyni, a obšťastnil ji kyticí z hradních zahrad. Kateřino, moc děkuji za vykonanou práci. My jsme spolu skvěle spolupracovali, až na jednu věc, a to byla inkluze, kdy jsme měli ostře odlišné názory, ale jak jsem včera mluvil s panem ministrem, tak jsem dopadl jako sedlák u Chlumce, protože pan ministr má na inkluzi úplně stejné názory jako ty, ale co se dá dělat, jeden z nás dvou možná časem přesvědčí toho druhého. A pan ministr sám konstatoval, že naše názory na inkluzi se trochu sblížily.

Takže ještě jednou, pane ministře, ať se Vám daří a nenechte se nikým a ničím otrávit, ani Vašimi kolegy ve vládě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…