Prezident Zeman: Jsem samozřejmě zklamán jako mnoho jiných lidí. Byla za tím obava z migrace

24.06.2016 13:40

Vyjádření prezidenta republiky k výsledku referenda o odchodu Velké Británie z EU:

Prezident Zeman: Jsem samozřejmě zklamán jako mnoho jiných lidí. Byla za tím obava z migrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jsem samozřejmě zklamán jako mnoho jiných lidí, kteří si uvědomovali, jaké důsledky to bude mít jak pro Británii, tak pro Evropskou unii. Ty první analýzy ukazují, že jedním z hlavních faktorů v rozhodnutí mírné většiny britských voličů byla obava z migrace. Britové už mají sta tisíce migrantů na svém území, zejména z Pákistánu, a právě v Británii vznikl ten termín „no-go area“, to znamená oblast, kam se večer neodvažují ani policisté. A zřejmě tyto negativní zkušenosti přispěly k rozhodnutí britských voličů.

Na Evropskou unii jako celek bude mít nepříjemný dopad, protože zaprvé ten tandem Francie, Německo nebude kompenzován nebo vyvažován právě britským vlivem. Evropská komise, třebaže britské rozhodnutí bylo spolu způsobeno i velmi neefektivním výkonem Evropské komise, včetně postoje k migrační krizi, tak Evropská komise bude mít teď poněkud volnější ruce. 

A pokud jde o Českou republiku, tak samozřejmě každé zúžení evropského trhu, a my do Evropské unie exportujeme více než osmdesát procent našeho vývozu, každé zúžení evropského trhu samozřejmě vede ke zhoršení ekonomických podmínek.

hrad.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…