Prezident Zeman: Na jižní Moravu se budu vracet často a rád

27.09.2013 16:15

Závěr třídenní návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji patřil v pátek 27. září 2013 Kyjovu. Setkal se s občany města na Masarykově náměstí a poté v areálu radnice s představiteli samosprávy.

Prezident Zeman: Na jižní  Moravu se budu vracet často a rád
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman hovoří s občany v Břeclavi

Program pobytu hlavy státu na jižní Moravě uzavřela tisková konference, na které spolu s hejtmanem Michalem Haškem bilancoval uplynulé tři dny.

„Dnes končí první část mé první návštěvy jižní Moravy. Budu se sem vracet často a rád. Je to velký a krásný kraj, zdaleka jsem nestihl projet všechny města, do roka se vrátím a navštívím ta místa, kam se mi už zavítat nepodařilo – zejména na Blanensko a Boskovicko. Pokládám za povinnost se co nejčastěji setkávat s co největším počtem lidí, jsem proto velmi rád, že na jihomoravských náměstích i ve všední dny  přišlo kolem patnácti set lidí vyslechnout si moji výzvu k aktivní volební účasti. Byl jsem velmi mile překvapen v naprosté většině velmi přátelským přijetím. Děkuji panu hejtmanovi i jeho týmu za skvělou organizaci návštěvy. Věřím, že se sem brzy vrátím. Příští týden navštívím Moravskoslezský kraj a zde už bohužel nebudeme debatovat o tak příjemných věcech jako, je vinařství, ale především o problémech OKD,“ uvedl prezident Miloš Zeman.

Hejtman Michal Hašek ocenil skutečnost, že prezident zařadil návštěvu jižní Moravy mezi své první návštěvy regionů České republiky. „Jako předseda Asociace krajů ČR mu děkuji za pravidelnou komunikaci k problémům v jednotlivých regionech a zejména za jednání v Bruselu o možnosti čerpání evropských fondů. Společným jmenovatelem při setkání s občany zde na jižní Moravě byly problémy dopravní infrastruktury. Jsem rád, že pan prezident o tomto tématu slyšel od lidí na všech místech, například o chybějícím dálničním spojení Brna s Vídní. Chci ocenit, že pan prezident podpořil řešení začít alespoň obchvatem Mikulova.

Byl jsem rád, že jsme mohli ukázat v čem jsme nejlepší, tedy v podpoře inovací. Pan prezident měl možnost v Jihomoravském inovačním centru hovořit s představiteli firem, kteří se díky svým nápadům dostávají na evropskou špičku. Jde nám o to, aby se takovéto firmy usazovaly nejen v Brně, ale i v dalších místech kraje.

Měli jsme také společně možnost diskutovat s představiteli Svazu vinařů a seznámit se s aktuálními problémy tohoto odvětví tolik specifického pro náš kraj. Chci panu prezidentovi poděkovat za tři dny strávené v kraji, kdy měl možnost diskutovat s tisíci jeho obyvatel. Věřím, že se k nám  bude vracet často a rád,“ řekl na tiskové konferenci v Kyjově hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…