Prezident Zeman: Olympionici reprezentují svou vlast v nejlepším slova smyslu

26.04.2017 4:29

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 25. dubna 2017 dopis Thomasi Bachovi, prezidentovi Mezinárodního olympijského výboru:

Prezident Zeman: Olympionici reprezentují svou vlast v nejlepším slova smyslu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

přihláška na XXIII. Zimní olympijské hry je podepsána. Čeští sportovci se tak opět zúčastní olympijských her pod samostatnou českou vlajkou. Reprezentují svou vlast v nejlepším slova smyslu. Svými výkony, odhodlaností, pílí a životním přístupem jsou příkladem pro mladou generaci.

Olympionici propagují sport jako přirozenou součást zdravého životního stylu. Díky nim se mu věnuje více a více mladých lidí a dochází k propojení světa profesionálního a amatérského sportu. Tedy k naplnění Olympijské charty, podle které je sport životní filosofií povznášející a vyváženě spojující v jeden celek zdatnost těla, vůle a ducha. V této souvislosti velmi oceňuji Vaše úsilí na půdě OSN, která uznala sport jako jeden z klíčových nástrojů udržitelného rozvoje. 

S pozdravem

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…