Prezident Zeman: Pane premiére, považuji Vás za osobnost, která vyvede Británii z několikaletého tápání

13.12.2019 15:04

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 13. prosince 2019 blahopřejný dopis premiérovi Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Borisi Johnsonovi.

Prezident Zeman: Pane premiére, považuji Vás za osobnost, která vyvede Británii z několikaletého tápání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Vážený pane premiére,

dovolte mi, abych Vám pogratuloval k přesvědčivému vítězství Konzervativní strany v předčasných parlamentních volbách ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska.

Rád vzpomínám na náš osobní rozhovor v červnu 2017 během mé cesty do Velké Británie a také na naše setkání letos v prosinci během summitu NATO v Londýně. Považuji Vás za silnou a charismatickou osobnost, která bude schopná vyvést Británii z několikaletého tápání a dát dalšímu vnitřně i zahraničněpolitickému vývoji Spojeného království tolik potřebnou dynamiku.

Vážený pane premiére, dovolte mi, abych Vám ještě jednou srdečně pogratuloval a popřál Vám pevné zdraví a hodně úspěchu. Pevně věřím, že v budoucnu najdeme příležitost k dalšímu osobnímu setkání.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…