Prezident Zeman: Posaďte se, prosím, stojící člověk se stává agresivním, protože ho začnou bolet nohy

21.01.2017 12:34

Projev prezidenta republiky při 3. reprezentačním plesu prezidenta České republiky

Prezident Zeman: Posaďte se, prosím, stojící člověk se stává agresivním, protože ho začnou bolet nohy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážení a milí hosté,

především vás poprosím, abyste se posadili. Člověk, který stojí, se stává agresivním, protože ho brzo začnou bolet nohy. Zadruhé dovolte mi, abych vám všem poděkoval, že jste přišli. A chtěl bych se omluvit těm, na které se nedostalo, protože jsme museli více než 100 lidí odmítnout, z toho prostého důvodu, že se přihlásili pozdě a že Hrad není nafukovací. Nicméně chybu si jistě vezmou k srdci a příští rok se přihlásí včas.

Chtěl bych poděkovat skvělému moderátorovi, hudbě Hradní stráže a Policie ČR, zdravím vás. Zjistil jsem, že neumíte valčík Na rozloučenou, takže místo toho budeme při mém plíživém tanci hrát Na tichém modrém Dunaji, nebo jak se to jmenuje, ale i to se dá přežít. Chtěl bych poděkovat dodavatelům občerstvení a dalších služeb, protože většinou jejich dodávka byla zadarmo, chtěl bych poděkovat i těm, kdo dali skvělé ceny do tomboly. Moje poděkování nesporně patří i účinkujícím, a aniž bych kohokoli vyvyšoval, zvláště bych rád poděkoval mistru Karlovi Gottovi, který přes jisté, doufám, že ne vážné zdravotní potíže v 11 hodin vystoupí a jak jsem byl informován, už dnes tady zkoušel, i když si myslím, že on žádnou zkoušku nepotřebuje.

Nu a co říct závěrem? Aby ten úvodní projev nebyl příliš dlouhý. Víte, jak už řekl moderátor, tak výtěžek tohoto plesu je určen na dva nadační fondy. Ten jeden fond mé ženy je tak trochu širokopásmový, zahrnuje různé sociální služby, od dětských domovů až po domovy důchodců. Nu a můj nadační fond je poněkud úžeji zaměřený, protože se týká pomoci týraným a opuštěným dětem. Ale ať je účel těchto fondů jakýkoli, jsem rád, že mohu konstatovat, že právě díky pochopení našich spolupracovníků a díky tomu, že všichni v těchto fondech pracují zadarmo, takže se neopakuje situace těch kterých neziskových organizací, které část svých příjmů spotřebují na vlastní režii, tak budiž všem nám dnešní večer radostí, že příspěvek, který jste zaplatili na tento ples, bude sloužit dobrému a užitečnému účelu. Proto vám chci popřát krásnou zábavu, pohodu a mír v duši. Děkuji vám za vaši pozornost.

Ještě jsem na něco zapomněl, protože jsem starý sklerotický pán. Jako minulý rok bude následovat můj tanec s mojí paní a chtěl bych upozornit, že před rokem jsem slíbil Veronice Žilkové, že ji provedu. Před měsícem jsem slíbil Karle Šlechtové, že ji provedu. Takže asi za hodinu vás obě dvě vyzvu k tanci a milé dámy, po tanci se mnou budete každého svého budoucího partnera považovat za vynikajícího tanečníka!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.