Prezident Zeman: Požár Notre-Dame se dotýká nás všech

16.04.2019 14:26

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 16. dubna 2019 dopis Emmanuelu Macronovi, prezidentovi Francouzské republiky.

Prezident Zeman: Požár Notre-Dame se dotýká nás všech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vaše Excelence,

šokován a s hlubokou lítostí jsem přijal zprávu o požáru katedrály Notre-Dame v Paříži. Soucítím s Vámi i s francouzským národem, který čelí ztrátě části svého historického, kulturního i duchovního dědictví.

My Češi, jsme v těchto těžkých chvílích myšlenkami s Vámi, vždyť Česká republika je stejně jako Francie zemí gotických památek a Prahu podobně jako Paříž zdobí významné středověké chrámy a cenné historické a umělecké stavby. Požár Notre-Dame se dotýká nás všech. Představuje obrovskou ztrátu pro středověké umění, ale také pro umění a řemeslo 19. století.

Přijměte proto, vážený pane prezidente, jménem mým i jménem občanů ČR vyjádření naší hluboké soustrasti. Dovolte mi, abych Vás ujistil, že Pražský hrad je připraven pomoci Paříži s opravou Notre-Dame zapojením svých restaurátorských dílen a ateliérů, které jsou na špičkové úrovni. Budeme rádi, pokud Vám svou soustrast a sounáležitost budeme moci vyjádřit nejen slovy, nýbrž i činy a konkrétní pomocí.

S úctou

Miloš Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…