Prezident Zeman: Vztahy mezi Českem a Rakouskem jsou nejlepší, jaké kdy v historii byly

02.04.2017 13:47

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 30. března 2017 děkovný dopis Josephu Pühringerovi, hejtmanovi Horního Rakouska, za přínos k rozvoji česko-rakouských vztahů.

Prezident Zeman: Vztahy mezi Českem a Rakouskem jsou nejlepší, jaké kdy v historii byly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane hejtmane,

dovolte mi, abych využil příležitosti završení Vaší životní dráhy v politice a srdečně Vám poděkoval za Váš přínos k rozvoji přátelství mezi Českou a Rakouskou republikou.

Vaše působení v česko-rakouských vztazích by se mohlo stát metaforou rozvoje partnerství mezi našimi zeměmi - od počáteční nedůvěry a nepochopení, přes první opatrné kroky spolupráce až po nynější přátelství, respekt a toleranci. Jsem rád, že jsou vztahy mezi Českem a Rakouskem nejlepší, jaké kdy v historii byly, a nesporně je tomu tak i Vaší zásluhou.

Dokázal jste s českými partnery vytvořit atmosféru důvěry, která pomohla odstartovat výstavbu dálničního propojení mezi Prahou a Lincem. Na obou stranách hranice se dnes otevírají, staví nebo plánují další dálniční úseky. Aktivně jste také napomáhal navazování kontaktů mezi městy a občany našich zemí. Díky Vaší činnosti jsou čtvrt století po pádu železné opony věci, které nás dříve dělily, prakticky minulostí.

Vážený pane hejtmane, přijměte prosím ještě jednou moje poděkování a dovolte mi, abych Vám popřál pevné zdraví a hodně štěstí a spokojenosti v kruhu Vašich nejbližších.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…