Prezident Zeman: Z vyjádření podnikatelů cítím ekonomické oživení

04.12.2014 5:32

Závěr třídenní návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji patřil ve středu 3. prosince 2014 Boskovicím. Setkal se s vedením města v areálu zámeckého skleníku diskutoval se svými příznivci i odpůrci.

Prezident Zeman: Z vyjádření podnikatelů cítím ekonomické oživení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na diskusi s občany

Program pobytu hlavy státu na jižní Moravě uzavřela tisková konference, na které spolu s hejtmanem Michalem Haškem bilancoval uplynulé tři dny.

"Chci poděkovat panu prezidentovi za jeho druhou návštěvu ve funkci hlavy státu, kdy splnil slovo, že každý rok bude navštěvovat jednotlivé regiony republiky. Návštěvu jsme koncipovali především do severní části našeho kraje. Jsem velmi rád, že se měl na několika místech možnost setkat s občany, i přes ledovku jich přišlo několik tisíc. Je vidět, že je zájem o názory hlavy státu, a lidé se projevili jako demokrati. Navštívili jsme i Lednicko-valtický areál, pan prezident měl možnost vidět zrekonstruované jízdárny lednického zámku. Mimořádnou součástí návštěvy byla dnešní návštěva jednání krizového štábu kraje v souvislosti s výpadky dodávek elektrické energie. Aktuálně dnes odpoledne se energetici potýkají s těmito výpadky v 21 místech na jižní Moravě. Podtrhl bych rovněž návštěvu úspěšných jihomoravských podniků, kde jsme hovořili o konkrétní podpoře exportu konkrétních firem. Pokud se takováto jednání povedou, přinese to zisk dalších zakázek a další pracovní místa," uvedl na tiskové konferenci hejtman Michal Hašek.

Prezident republiky z programu návštěvy připomněl své setkání s poslanci a senátory: "I když bylo přátelské, oznámil jsem jim, že budu vetovat zákon o zvýšení platu ústavních činitelů. Nevidím důvod, aby byl zvyšován, rozumné by bylo tyto platy navázat na platy ve veřejném sektoru. Zajímavé pro mě bylo setkání s úspěšnými podnikateli. S radostí cítím z jejich výpovědí určité ekonomické oživení, které vede k poklesu nezaměstnanosti. Zpestřením návštěvy, a to bez ironie, byly besedy s občany, včetně diskuse s nositeli takzvaných červených karet. Když nejsou hloupé otázky, trpělivě vysvětluji svoje názory. Pískot je řečí ptáků, lidé by měli spolu hovořit vlastní řečí a stavět argumenty proti argumentům," uvedl Miloš Zeman.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…