Prezident Zeman: Znovunavázání diplomatických styků s Izraelem se nestalo pouze právní formalitou

13.02.2020 11:32

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve středu dne 12. února 2020 gratulační dopis Reuvenu Rivlinovi, prezidentovi Státu Izrael.

Prezident Zeman: Znovunavázání diplomatických styků s Izraelem se nestalo pouze právní formalitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

dovolte mi, abych využil této slavnostní příležitosti a poblahopřál Vám jménem svým i jménem občanů České republiky k 30. výročí obnovení diplomatických styků mezi našimi zeměmi.

Vážím si přátelských vztahů mezi Českou republikou a Státem Izrael a jsem velmi rád, že se naše spolupráce rozvíjí nejen v ekonomické a bezpečnostní oblasti, ale také ve zdravotnictví, vědě a výzkumu.

Návštěva ministra zahraničních věcí Mošeho Arense v únoru 1990 se stala významným mezníkem ve vzájemných vztazích našich zemí. Opětovným navázáním diplomatických styků dne 9. února 1990 došlo k otevření nové kapitoly, která v následujících třiceti letech vedla k vytvoření pevného pouta přátelství a všestranné spolupráce. Jsem rád, že se znovunavázání diplomatických styků nestalo pouze právní formalitou, ale že se nám díky péči a porozumění podařilo vytvořit aktivní a oboustranně prospěšné partnerství, které, jak věřím, budou střežit také budoucí generace.

Vážený pane prezidente, rád bych Vás nejen jako prezidenta Izraele a také jako svého osobního přítele pozval k návštěvě České republiky. Bylo by mi ctí a potěšením, kdybych Vás mohl přivítat na Pražském hradě. Dovolte mi, abych Vám popřál pevné zdraví a mnoho úspěchu a izraelskému národu mír, blahobyt a prosperitu.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

19:08 Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.