Prezident Zeman jmenoval Hulinského svým poradcem pro sport

29.07.2014 16:53

Prezident republiky Miloš Zeman na jeho žádost přijal v úterý dne 29. července 2014 na Pražském hradě Petra Hulinského, náměstka ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro podporu sportu a mládeže a jmenoval ho svým poradcem pro sport.

Prezident Zeman jmenoval Hulinského svým poradcem pro sport
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Petr Hulinský má tuto problematiku v gesci v rámci MŠMT, kde je náměstkem pro podporu sportu a mládeže. Je proto zcela logické, že se stal, stejně jako Jozef Regec, členem týmu poradců pana prezidenta. Pan prezident považuje za důležité, aby jeho tým pokryl klíčové oblasti, mezi které bezesporu sport patří," sdělil ČTK Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

"Pan prezident mě dneska jmenoval svým poradcem pro oblast sportu. Je mi opravdu ctí, že panu prezidentovi můžu sdělovat své názory, protože sportu se dlouhodobě věnuji," řekl ČTK Hulinský, který se dnes se Zemanem setkal. Již na této schůzce se prý krátce věnovali koncepci financování sportu. On sám bude činnost provádět bez nároku na honorář.

Hulinský, který je členem Českého olympijského výboru (ČOV), byl v minulosti mluvčím stínové vlády ČSSD pro sport. Dlouhodobě se věnuje korejskému bojovému umění taekwondu.

Mezi Zemanovi poradce patří dále například Jaroslav Hanák, který zodpovídá za oblast průmyslu, dopravy a stavebnictví, Hynek Kmoníček, který dává rady v oblasti zahraniční politiky nebo expert na sociální otázky Jaroslav Zavadil. V prezidentově týmu je i bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová, expremiér Jiří Rusnok, místopředseda Strany práv občanů Martin Nejedlý nebo prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

reklama

autor: Hrad.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.