Prezident republiky Miloš Zeman přijal na Pražském Hradě hejtmany krajů

02.10.2015 9:10

Šlo již o čtvrté setkání prezidenta s hejtmany a třetí na Pražském hradě. Předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek předal panu prezidentovi dárek – venkovní lampu. Bude umístěna v zámeckém parku v Lánech, stejně jako třináct dalších, které hejtmani věnují.

Prezident republiky Miloš Zeman přijal na Pražském Hradě hejtmany krajů
Foto: Hana Brožková (KPR)
Popisek: Prezident Miloš Zeman s hejtmanem Michalem Haškem

Prezident každému z hejtmanů daroval státní vlajku České republiky. Důležitým tématem jednání je migrační krize, dále pak veřejné rozpočty, peníze na opravu silnic byly hlavními tématy jednání hejtmanů s prezidentem Milošem Zemanem. Hejtmany nejčastěji trápí neutěšená dopravní infrastruktura v regionech.

Zapojení prezidenta žádají hejtmani také kvůli změně v rozpočtovém určení daní (RUD). Předseda Asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek připomněl, že vláda regionům slíbila, že od začátku příštího roku začne platit novela zákona o RUD, díky které by kraje získaly vyšší podíl z výnosů daně z přidané hodnoty (DPH). „Máme říjen a ten zákon v Poslanecké sněmovně ještě nebyl doprojednán,“ upozornil Hašek. Obává se toho že do konce roku by zákon nemusel být schválen. „Z tohoto důvodu jsme požádali pana prezidenta o intervenci,“ dodal.

Prezident Miloš Zeman dnes hejtmanům poděkoval za skvělou organizaci jeho návštěv v krajích a vyjádřil přání, aby politické subjekty, které reprezentují, dokázaly ocenit obrovskou práci, kterou dělají.

Po skončení setkání s prezidentem Milošem Zemanem se hejtmani přesunuli do Rudolfovi galerie Pražského hradu, kde proběhlo slavností setkání všech současných a bývalých hejtmanů a předání ocenění za přínos krajům a krajským samosprávám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.