Primátor Adámek: Rekonstrukce Mostní ulice byla velmi složitá

23.08.2016 20:18

Rekonstrukce Mostní je u konce. Dlouhé roky nejzanedbanější ulice ve Zlíně se zásadním způsobem proměnila. Práce trvaly více než rok a šlo o jednu z nejvýznamnějších dopravních investic města za poslední roky.

Primátor Adámek: Rekonstrukce Mostní ulice byla velmi složitá
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Březové nad Svitavou Karel Adámek (Změna 2014, SNK)

"Vše proběhlo podle plánu, za což všem děkuji, hlavně obyvatelům Mostní, kteří měli obrovskou trpělivost. Rekonstrukce byla velmi složitá zejména z hlediska přeložek a umístění inženýrských sítí, neboť se jedná ještě o původní baťovskou výstavbu, kde zákresy sítí mnohdy neodpovídaly skutečnostem," konstatoval primátor Miroslav Adámek.

Ulice Mostní je nyní mnohem bezpečnější. Došlo k jejímu rozšíření v průměru o tři čtvrtě metru, kluzké a na mnoha místech značně poškozené čedičové kostky nahradil asfalt, chodník pokrývá dlažba o velikosti 30x30 centimetrů.

Radnici se podařilo výrazně snížit cenu

"Rozšíření ulice bylo nutné i vzhledem k vedení linek MHD, novinkou je trolejové vedení, které je umístěné na stožárech spolu se svítidly veřejného osvětlení," uvedl radní Josef Novák, který měl rekonstrukci Mostní na starosti.

Náklady na rekonstrukci se původně odhadovaly na 68 milionů korun. Radnici se však podařilo veřejným soutěžením zakázky tuto cenu výrazně snížit na konečných 55 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.