Primátor Batthyány: Pomáháme vychovávat budoucí členy výjezdových jednotek

21.09.2015 5:33

Peněžitý dar v celkové výši 160 000 Kč pro osm libereckých sborů dobrovolných hasičů schválili liberečtí radní. Jde o sbory, které spolupracují s jednotkami dobrovolných hasičů zřizovaných městem.

Primátor Batthyány: Pomáháme vychovávat budoucí členy výjezdových jednotek
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Liberce Tibor Batthyány

„Peníze putují na podporu spolkové činnosti sborů, na práci s mládeží a na požární prevenci. Jde o sbory dobrovolných hasičů Horní Hanychov, Karlinky, Krásná Studánka, Machnín, Pilínkov, Růžodol, Vesec a Vratislavice nad Nisou. Každý z nich získá dvacet tisíc korun,“ konstatoval primátor Tibor Batthyány.

Sbory dobrovolných hasičů si náklady na činnost svých oddílů hradí z vlastních omezených prostředků. Ty jim ale nestačí, zvlášť když neustále roste počet dětí navštěvujících jejich mládežnické oddíly. „Většina sborů se nachází v okrajových částech města, kde jsou jednou z mála nabídek zájmové činnosti pro mládež. To je další důvod, proč by město mělo činnost sborů dobrovolných hasičů podporovat,“ uvedl primátor s tím, že prakticky sto procent pozdějších členů výjezdových jednotek prošlo postupně všemi kategoriemi oddílů mladých hasičů. „Podporou práce s mládeží tak zároveň pomáháme vychovávat budoucí členy výjezdových jednotek,“ uzavřel primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.