Primátor Batthyány: Výtěžek plesu podpořil Alvalídu

08.02.2017 4:31

Po loňském úspěšném comebacku se v sobotu 4. února v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev uskutečnil historicky druhý obnovený Ples primátora. Oblíbená společenská událost měla i svůj charitativní rozměr. Výtěžek z primátorského plesu ve výši 50 tisíc Kč poputuje prostřednictvím Nadace Naše dítě na podporu služeb Denního stacionáře Alvalída v Liberci.

Primátor Batthyány: Výtěžek plesu podpořil Alvalídu
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Primátor Liberce Tibor Batthyány.

Společenský večer, který slavnostně zahájil primátor Tibor Batthyány, přilákal do Clarion Grandhotelu Zlatý Lev více než tři stovky lidí. K tanci a poslechu hrál zaplněnému sálu Orchestr Ladislava Bareše. Vrcholem večera bylo vystoupení zpěváka Ondřeje Rumla, ale o zábavu se starali i další - k vidění byla exhibice liberecké skupiny brazilského bojového umění s prvky akrobacie Vem Camará Capoeira Liberec, zazpíval Jakub Děkan s kytarovým doprovodem a došlo i na kouzelníka mikromagie. Zpestřením plesu pak bylo inspirativní malování na tělo modelky za dobrovolný finanční příspěvek. Návštěvníci, kteří tzv. bodypaintingu neodolali, touto doprovodnou charitativní akcí přispěli dalšími více než 3 tisíci korunami na nákup zdravotních pomůcek pro tělesně znevýhodněné.

"Jsem rád, že se letošní primátorský ples povedl a děkuji všem, kteří na něj přišli a samozřejmě všem jeho sponzorům. Ples samosprávy by z principu neměl být prvoplánově dobročinný, ale protože je Ples primátora díky sponzorům a výtěžku ze vstupného samofinancovatelný, podařilo se nám z něj získat i charitativní výtěžek pro Denní stacionář Alvalída v Liberci. A to navzdory tomu, že pořádáme jeden z nejméně nákladných plesů," komentoval primátor Tibor Batthyány, jemuž se dostalo milé zpětné vazby od návštěvníků. "Lidé oceňovali, že se jednalo o přátelský, nestrojený a neformální ples, což byl ostatně náš záměr. Dobrou volbou byl i výběr hlavních hvězd. Ondřej Ruml a Jakub Děkan přitáhli lidi na parket a spolu s dalšími účinkujícími se během večera starali o perfektní zábavu," uvedl primátor.

Výtěžek 50 000 Kč byl v průběhu plesu věnován Nadaci Naše dítě, která částku znásobila a společně pak s městem podpořili liberecký Denní stacionář Alvalída. Ten poskytuje sociální služby dětem, mládeži a dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od 7 do 64 let. Skupina je koedukovaná a dělí se na skupiny v návaznosti na různé životní potřeby a etapy. Jiné jsou potřeby a cíle dětí, jiné dospívajících a jiné dospělých. Sociální služby v Denním stacionáři Alvalída jsou určeny lidem, jejichž znevýhodnění vyžaduje stálou podporu a pomoc jiné osoby. Nadace Naše dítě podporuje libereckou Alvalídu pravidelně a dlouhodobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.