Primátor Beitl: Spolupráce městských úřadů a úřadu práce je zásadní

25.06.2016 20:53

Veřejně prospěšné práce a veřejná služba jsou nástroje aktivní politiky zaměstnanosti a města a obce usilují o to, aby zaměstnance, kteří se na VPP osvědčili, mohly zaměstnat opakovaně. Lidé, kteří pracují jako VPP totiž mohou být v tomto režimu zaměstnaní pouze 1 rok, poté by měli nastoupit do jiného zaměstnání nebo se znovu na 3 měsíce registrovat jako nezaměstnaní na úřadu práce.

Primátor Beitl: Spolupráce městských úřadů a úřadu práce je zásadní
Foto: Redakce
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl (ODS)

Toto opatření mnoha obcím komplikuje situaci a žádají výjimku, aby mohly i nadále s podporou státu zaměstnat pracovníky, kteří se v rámci VPP osvědčili a chtějí v práci pro konkrétní obec pokračovat. Od května žádosti o výjimky projednávají okresní pracoviště Úřadu práce, což je pozitivní krok a výsledek jednání mezi Úřadem práce a Svazem měst a obcí ČR.

„O výjimkách dosud rozhodovaly Úřady práce na krajské úrovni, vítáme proto, že se tato rozhodovací pravomoc přesunula na okresní pobočky. Jsem toho názoru, že je dobře jednat o lidech v místech, kde žijí a pracují, okresní pracoviště přece jen lépe mohou posoudit situaci na trhu práce v každé konkrétní obci,“ považuje nové opatření za přínos pro obce i nezaměstnané jablonecký primátor Petr Beitl.

Spolupráce jabloneckého úřadu práce a magistrátu je dlouhodobě na velmi dobré úrovni. „Na obou stranách je snaha o co nejefektivnější řešení dané situace a výsledkem je velký počet zapojených nezaměstnaných a uklizené město. Za to je třeba jak vedení úřadu práce, tak tajemníkovi magistrátu, na jehož bedrech celá agenda leží, poděkovat,“ uzavírá primátor Jablonce Beitl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…