Primátor Čeřovský: Město bude spolufinancovat provoz tramvajové linky

25.01.2020 7:37

Jablonečtí zastupitelé odsouhlasili Smlouvu o finanční spolupráci ve veřejné drážní osobní dopravě pro období od ledna do června 2020.

Primátor Čeřovský: Město bude spolufinancovat provoz tramvajové linky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Jedná se o finanční příspěvek města na provoz tramvajové linky č. 11 v první polovině roku 2020, který se bude rovnat částce 10,5 mil. korun.

„Zastupitelé schválili financování tramvajové linky č. 11, a to formou kompenzace části nákladů. Tento způsob financování je nastaven již několik let a vždy je zasmluvněn pro jeden kalendářní rok,“ říká primátor Jiří Čeřovský. Tentokrát se smlouva uzavírá na půl roku mezi statutárními městy Liberec a Jablonec nad Nisou, který je v tuto chvíli poskytovatelem příspěvku. „Nejpozději od 1. července 2020 se předpokládá změna statutárního města Jablonec nad Nisou z přispěvatele na objednatele a bude nutné uzavřít smlouvu novou přímo s DPMLJ,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…