Primátor Čeřovský: Mimořádná linka 123 bude jezdit do listopadu

07.06.2020 10:23 | Zprávy

V Jablonci nad Nisou bude dočasně jezdit nová linka MHD č. 123. Ta vyplní chybějící dopravní spojení, které zmizelo kvůli stavbě na křižovatce ulic Poštovní a Budovatelů. Jezdit bude jen do ukončení stavby, tedy nejdéle do listopadu letošního roku.

Primátor Čeřovský: Mimořádná linka 123 bude jezdit do listopadu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Na akciovou společnost Jablonecká dopravní a. s., se obrátili senioři bydlící v lokalitě ohraničené ulicemi Na Vršku, Liberecká a Budovatelů. Jelikož je tato část města od 16. března kvůli uzavřené křižovatce Poštovní – Budovatelů částečně bez obsluhy MHD, využívali zdejší občané k cestě do centra náhradní autobusový spoj za tramvajovou linku č. 11. Ten však od 25. května už nejezdí,“ vysvětluje ředitel Jablonecké dopravní (JD) Luboš Wejnar s tím,

že od té doby zajíždí tramvaj opět na konečnou u Tyršova parku a pro seniory nad 70 let, kteří mají problém s pohybem, je MHD najednou téměř nedostupná. „Nejbližší zastávka je pro tuto věkovou kategorii špatně dostupná, a to v ulici 28. října, kam je odkloněna část městských linek po dobu uzavírky, nebo u zimního stadionu,“ připomíná Wejnar.

„Proto JD navrhla zřídit dočasnou polookružní linku MHD č. 123, která spojí autobusové nádraží s ulicí Liberecká. Rada města návrh odsouhlasila, linka vyjede 1. července a jezdit bude do konce uzavírky ulice Budovatelů, což by mělo být zhruba do listopadu tohoto roku,“ říká primátor Jablonce Jiří Čeřovský.

Linka 123 bude mít v pracovní dny pět spojů a jeden o víkendu. Jezdit bude z autobusového nádraží se zastávkami v Kamenné ulici, u kina Radnice, divadla, v opačném směru ze zastávky Liberecká, kterou jinak převážně využívají autobusové spoje X11, pojede do zastávky v ulici 28. října, u obchodní akademie na Horním náměstí, odkud se vrátí zpět na autobusové nádraží. K otáčení využijí autobusy okružní křižovatku u Brandlu.
Nový dočasný spoj vyjde Dopravní sdružení obcí Jablonecka na 126 tis. korun, které Jablonecká dopravní našla v úsporách z upravených letních jízdních řádů. Během nouzového stavu spojeného s pandemií koronaviru JD radikálně omezila provoz linek MHD. Tím od března do konce června uspořila v Jablonci nad Nisou 2,5 mil. korun.

Jízdní řád linky 123 od 1. 7. do konce uzavírky ulice Budovatelů v pracovní dny

O víkendu bude jezdit spoj s odjezdem v 10 hodin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.