Primátor Čeřovský předal medaili Gratias Tibi Ago za záchranu lidského života

10.07.2020 22:13

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský přijal ve své pracovně Jana Pňakoviče, kterému předal městskou medaili Gratias Tibi Ago, neboli Vzdávám ti dík. Medaili převzal z rukou primátora za záchranu lidského života.

Primátor Čeřovský předal medaili Gratias Tibi Ago za záchranu lidského života
Foto: ODS
Popisek: ODS

Událost se stala loni v říjnu, kdy na jednom pražském parkovišti postihl muže infarkt. „Náš syn omdlel a zastavilo se mu srdce. Naštěstí jsou mezi námi lidé, kteří poskytli synovi první pomoc a zachránili mu život. Proto zůstaneme vděční panu Janu Pňakovičovi z Jablonce nad Nisou a jeho synovi Janu Pňakovičovi z Jenštejna u Prahy, kteří začali s oživováním a masáží srdce a pokračovali v nich až do příjezdu záchranné služby. V nemocnici nám oznámili, že syn přežil jen díky této dobře odvedené první pomoci,“ napsali rodiče zachráněného muže. 

Kromě medaile předal primátor Čeřovský otci i synovi knihy o Jablonci nad Nisou s věnováním. „Zachránit lidský život je velká věc, která si zasluhuje poděkování,“ konstatoval primátor, který Jana Pňakoviče i jeho syna Jana pozval na kávu. „Syn uviděl na parkovišti pána, který zkolaboval. A tak jsme k němu hned běželi, abychom pomohli. Proto přišel syn dnes se mnou,“ popsal krátce událost Pňakovič starší. 

Originální městská medaile GRATIAS TIBI AGO – Vzdávám Ti dík byla vyražená v roce 2016 ke 150. výročí povýšení Jablonce nad Nisou na město a slouží jako poděkování lidem, kteří pro Jablonec pracovali nebo pracují a přispívají tak k dobré pověsti města. Poprvé se udělovala 23. září 2016 v městském divadle. Vznikla v rámci studentské soutěže Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou, jejím autorem je tehdejší student VOŠ Jakub Matouš.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.