Primátor Fink: Další miliony půjdou do oprav a menších projektů ve městě

30.05.2017 21:47

Město Hradec Králové se letos pustí i do oprav chodníků, školských hřišť nebo městských budov, které nebyly v rozpočtu původně plánované. Je to i díky loňskému hospodaření města, které skončilo přebytkem 180 milionů korun. Dnes zastupitelé schválili investice a opravy v hodnotě téměř padesáti milionů korun.

Primátor Fink: Další miliony půjdou do oprav a menších projektů ve městě
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Hradce Králové Zdeněk Fink

Celkem 23 projektů se tak dočká realizace, na kterou čekají mnohdy i několik let. „Jde například o úpravu prostor budovy v Mánesově ulici, kterou využívá svaz důchodců, opraví se i plochy sportovních hřišť u našich základních škol,“ řekl primátor města Zdeněk Fink.

Ty budou stát tři miliony korun, na další milion přijdou opravy chodníků v okolí mateřských škol. Dva miliony město zainvestuje do podkroví a střechy v budově na třídě ČSA vedle Gayerových kasáren, kde sídlí škola Boni pueri. Z rozpočtové rezervy zastupitelé dnes uvolnili finance například na opravy schodiště Bono publico, kiosku na Pražském mostě nebo přístřešků nad podchody na druhém silničním okruhu v Hradci Králové.

Padesát milionů z loňského přebytkového hospodaření města se již „zablokovalo“ na další etapu revitalizace Benešovy třídy. „Vedle těchto budoucích investic ale musíme zachovat funkčnost Benešovky, deset milionů nás budou letos stát opravy a údržba schodišť, podest nebo ramp,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za městský majetek. „Vše se ale samozřejmě dělá s ohledem na budoucí podobu této lokality. Tak, abychom zbytečně neutráceli peníze za něco, co se za pár let bude třeba i bourat,“ doplnila Lišková.

MUDr. Zdeněk Fink

  • BPP
  • 1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • krajský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.