Primátor Hrabálek: Město chce poskytnout dotace 65 sportovních akcí

06.12.2019 20:57

Radní města podpořili sportovní akce, dvaceti žádostem z nich byla rovnou schválena dotace, deset zbylých musí ještě počkat na schválení v zastupitelstvu.

Primátor Hrabálek: Město chce poskytnout dotace 65 sportovních akcí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jednalo se o první kolo, kde byla přerozdělena částka 841 tisíc korun, počítá se ještě s finanční rezervou na druhé kolo ve výši 618 tisíc korun. Celkový předpokládaný objem finančních prostředků pro rozdělení na sportovní akce na příští rok je necelý milion a půl korun pro obě kola.

„Hradec Králové je sportovní město, není tedy divu, že přišlo 35 žádostí o podporu 73 projektů. Hodnoticí komise všechny přezkoumala a na základě jejího doporučení jsme jednali. Dvaceti žádostem jsme mohli dotaci schválit už v radě města, deset jich ještě bude muset být projednáno v zastupitelstvu. O největší sportovní dotaci z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů pro oblast sportu si požádala TJ Slavia Hradec Králové, která by částku ráda využila na pořádání volejbalových turnajů nebo soutěží v pozemním hokeji či gymnastice. Rádi bychom je podpořili částkou 129 tisíc korun. Celkově by se mělo dostat finanční podpory 65 sportovním akcím ve městě, což považuji za velké číslo. Už jen samotný počet žádostí dokazoval, že Hradec je skutečně aktivní město,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek. Žadatelé chtějí finanční příspěvky využít například na zakoupení cen pro výherce, pronájmy prostor, zajištění technického dozoru nebo zajištění rozhodčích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.