Primátor Hřib: Nevzhledné parkoviště na Mariánském náměstí proměníme v klidovou zónu

26.08.2019 6:30

Komentář na facebookovém profilu k přeměně pražského Mariánského náměstí

Primátor Hřib: Nevzhledné parkoviště na Mariánském náměstí proměníme v klidovou zónu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Bude tu víc zeleně, okrasných prvků, laviček, židliček a stolků. Naopak ubyde aut a dojde ke zklidnění dopravy. Náměstí už nebude průjezdné skrz naskrz.

Mám z toho velkou radost. Když jsem hledal inspiraci pro Prahu ve Vídni, Kodani nebo Barceloně, nikde jsem neviděl před radnicí tak ošklivé parkoviště, jaké máme tady. Teď se to ale změní. Plníme tím další bod koaličního programu.

Přeměna Mariánského náměstí navíc vychází z požadavků téměř 500 pracovníků, kteří v okolí pracují. Jejich představu o podobě náměstí jsme zjišťovali v dotazníkovém šetření.

Ke zkušebnímu "vyparkování" Mariánského náměstí dojde už 21. září. Součástí bude i kulturní program, který připravuje Hanka Třeštíková. Dáme vám s předstihem vědět bližší podrobnosti.

Děkuji Praze 1, Petru Hlaváčkovi a Institutu plánování a rozvoje Prahy - IPR, kteří pracují na tom, aby centrum Prahy nebylo naší ostudou, ale vizitkou!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…